5 jul 2022

Uw elektrische wagen opladen via bakfiets, de toekomst?
Geen thuisinstallatie, geen probleem.

Op de wegen zie je meer en meer elektrische auto's rijden. Maar dit stijgende aantal blijkt moeilijk te onderhouden door het aantal laadpalen die maar beschikbaar zijn. Voor de mensen die geen wallbox of laadsysteem thuis hebben is dit een probleem. Zeker als je nog rekening moet houden met de zogenaamde laadpaalklevers. De start-up Uze Energy biedt de perfecte oplossing.

Een bakfiets als mobiele laadpaal?

Het Antwerpse bedrijf Uze Energy heeft bakfietsen omgebouwd naar rijdende accu's. Wanneer je parkeert en je wagen heeft een laadbeurt nodig, dan komt Uze met deze speciale bakfietsen naar jouw locatie. Zij hebben alle mogelijke stekkers ter beschikking, zo moet je niet inzitten dat hij niet opgeladen zou geraken. Ook is fast charging ondersteund. Zo kan je in een halfuurtje weer op pad.

Hoe werkt dit?

Wanneer je jouw auto wilt opladen contacteer je Cargo Skate via de app van Uze Energy. Zij komen vervolgens zo snel mogelijk ter plaatse om je wagen van nieuwe stroom te voorzien. Klaar is kees. Verder moet je niets doen, de rest wordt geregeld door het bedrijf.

Waar is dit bedrijf actief?

Momenteel is de bakfiets enkel beschikbaar in Antwerpen. Maar naar verloop van tijd verwacht het bedrijf meerdere bakfietsen aan te bieden in de grote steden van België. Gent zal daar zeker ook niet aan ontbreken, aan hun bakfietscultuur te kennen.