Financiering

Financiële leasing

Financiële leasing is een kredietvorm waarbij de leasingmaatschappij – of leasinggever – een nieuwe elektrische auto of elektrische tweedehandswagen aankoopt, als juridisch eigenaar en deze tegen een vaste vergoeding verhuurt aan de leasingnemer. Tijdens deze afgesproken leasingtermijn bent u de economische eigenaar.

Financiering vereist een sterk staaltje maatwerk, iets waar we u bij E-Powercars graag bij helpen.

U krijgt een maandelijkse factuur voor het leasen van de auto, die dan door de leasingmaatschappij als investering geboekt en afgeschreven wordt. Op het einde van het leasingcontract krijgt u via de aankoopoptie de mogelijkheid om de elektrische wagen te kopen tegen de restwaarde. 

Financiële renting

Financiële renting is een vorm van huren waarbij de leasingmaatschappij een e-wagen als investering koopt en deze vervolgens verhuurt. Zij blijven in dit geval de juridische en economische eigenaar van de auto. Als huurder krijgt u maandelijks een factuur en op het einde van de betaaltermijn kunt u ingaan op de aankoopoptie. Deze ligt hoger dan bij een financiële leasing het geval is.

Belangrijk om te weten is dat de elektrische wagen ingeschreven wordt op naam van de huurder. De jaarlijkse wegentaks, BIV en autoverzekeringen zijn dus uw verantwoordelijkheid.

Banklening

Bij de aankoop van uw EV of elektrisch voertuig kunt u ook kiezen voor een traditionele banklening. Dankzij de lage intrest is het soms interessanter om het aankoopbedrag te lenen. De rentekost van een klassieke banklening ligt namelijk vaak lager dan het rendement op uw beschikbare gelden. Zo kunt u uw eigen financiële middelen voor andere investeringen gebruiken. 

Ballonfinanciering

Naast een klassieke bankfinanciering kunt u ook voor een ballonfinanciering opteren. In dit geval is de maandelijkse aflossing lager, maar zit u wel met een restwaarde op het einde van de rit. Bij een ballonfinanciering ligt de intrestvoet iets hoger dan bij een klassieke financiering. 

Fiscaliteit

Vandaag moet u met verschillende belangrijke factoren rekening houden bij het aankopen van e-bedrijfswagens. Dankzij onze diepgaande fiscale kennis helpen we u graag om de juiste beslissing te nemen en een fiscaal optimale aankoop van uw bedrijfswagens te maken.