Hoe krijg ik een bonus van 3.000 euro op mijn tweedehands elektrische wagen?

15.11.2023

Mocht je er nog niet van op de hoogte zijn. De Vlaamse overheid voorziet een bonus van 5000 euro op de aankoop van een nieuwe elektrische wagen. Maar hoe zit dat met jonge elektrische 2dehands wagens? Wil je een jonge tweedehands elektrische wagen aanschaffen? Fantastisch nieuws! Dit komt jou voordelig uit. In dit artikel bespreken we hoe je er het meeste uit haalt.

3.000 Euro korting bij aanschaf van een tweedehands elektrische wagen

Je bent particulier of vzw en je wilt een elektrische wagen aanschaffen?

Vanaf 2024 zal je een premie van 3.000 euro krijgen van de Vlaamse Overheid voor een 2dehands elektrische wagen indien:

  • de initiële catalogusprijs maximum 60.000 euro bedraagt
  • de wagen minimaal 3 jaar oud is
  • je de wagen voor minimaal 3 jaar behoudt

 

Wil jij weten welke Power-cars daarvoor in aanmerking komen? Surf naar www.epowercars.be , ga naar het aanbod en zet een filter op 'prijs aflopend'.  Wil jij meer info over deze premie of elektrische wagens in het algemeen? Kom gerust langs bij onze showroom en we geven jou persoonlijk advies.

Laat ons jou helpen in jouw zoektocht naar een nieuwe wagen. Wij zullen samen met jou nagaan welke jonge tweedehands elektrische wagen het best bij jou past. 

5.000 Euro korting bij aanschaf van een nieuwe elektrische wagen

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen een nieuwe elektrische wagen aan te schaffen bij een dealer. Daarvoor zal je een bonus krijgen van 5000 euro. Deze bonus daalt van jaar op jaar met een duizend euro.

Één van de belangrijkste criteria voor de bonus bij een nieuwe wagen is dat de catalogusprijs onder de 40.000 moet zijn (inclusief btw). Dit sluit een heleboel leuke elektrische wagens uit… 

Daarom is het verstandig om een jonge tweedehands elektrische wagen te kopen. Dan kan je een mooi voordeel doen op een wagen die je echt wilt. Niet de wagen die men jou pusht om te kopen.