8 mrt 2022

In the picture: de Audi E-Tron

We laten graag even ons licht schijnen op de allereerste Audi-wagen die als volledig elektrisch model op de markt kwam in 2018: de E-Tron. Een SUV met een compleet elektrische aandrijflijn, een actieradius tussen 350 en 450 kilometer afhankelijk van het accupakket en met elektromotoren die tot 313 pk kunnen opwekken.

Eerste compleet elektrische Audi

Qua afmetingen bevindt de E-Tron zich tussen de Audi Q5- en Q7-modellen en mag niet verward worden met de E-Tron GT, dat een lager model is. Sinds 2018 zet Audi volop in op volledig elektrische wagens en neemt het aanbod in razendsnel tempo toe. Deze E-Tron SUV blijft echter de primus onder de E-varianten.

Elektromotoren tot 313 pk

De actieradius van de E-Tron varieert afhankelijk van het accupakket van het elektrisch model. Zo bestaat er een 50 quattro en 55 quattro model, waarbij de ene tot 350 kilometer kan afleggen en de andere na 450 kilometer aan de laadpaal moet. Beide elektromotoren wekken in totaal zo’n 313 pk op. Je kunt ze tevens beide aan snelladers opladen aan een maximum van 150 kW.

Minder verbruiken met de Sportback

Naast het klassiekere model lanceerde Audi ook een Sportback-variant, waarbij de daklijn iets schuiner afloopt. Zo krijg je betere luchtweerstand, wat de elektrische wagen efficiënter maakt en je dus minder verbruikt. Het meer gestroomlijnd model zorgt er wel voor dat je iets minder laadruimte hebt in de Sportback.

Sinds kort beschikken we bij E-Powercars ook over enkele E-Tron-modellen van Audi. Kom dus zeker eens langs mocht je met extra vragen zitten of als je deze knappe elektrische wagens eens van dicht wil zien.

Met de gestroomlijnde Sportback raas je efficiënter over de wegen dan met het klassiekere E-Tron-model.